Företaget

Den första Livingoodmöbeln 1992

Formgivaren Alexander Livingood, hade då redan arbetat med konstruktionen och designen av den första möbeln - Livingood's sängskåp, under närmare två års tid. Konceptet var klart - Livingood skulle tillverka miljövänliga möbler för functional-living.

Sängen är en möbel vi inte kan vara utan. Nödvändig - men bara på natten... Dagtid upptar den en stor plats i våra rum. Livingoodssängen gör det möjligt att nyttja rummet även dagtid.
En unik möbelkollektion

Under dom nästkommande åren formgavs fler möbler i kollektionen, alla med den gemensamma egenskapen, - möbler med mervärde. Exklusiva garderober, funktionella hemkontor, måttanpassade bokhyllor och vackra vitrinskåp. Alla möbler skulle kunna kombineras och installeras som hela "Livingood-väggar", anpassade och tillverkade efter varje kunds specifika behov.

Livingood står för ett unikt koncept vad gäller inredningslösningar

Att skapa gedigna och kvadratsmarta möbler på ett miljövänligt sätt, har varit den stora och viktigaste drivkraften för Livingood. Att arbeta med massivt, svenskt trä och förnyarbara material har gjort att vi alltid kunnat tillverka möbler på ett ytterligt miljövänligt sätt som gynnar naturen, boendemiljön och hälsan. Varje möbel är unik och tillverkas styckvis efter kundens önskemål. Varje möbel levereras och monteras på plats hos kund.

Tillverkning

En möbel från Livingood är ett gediget hantverk av erfarna möbelsnickare och i material som valts ut och bearbetats med omsorg. Vi kontrollerar kvalitén på alla ingående delar, i varje enskild möbel, allt eftersom möbeln byggs. Det är viktigt att slutresultatet alltid blir perfekt. Du kan lätt känna igen en Livingoodmöbel, inte enbart på formspråket, utan även på dess utmärkta finish. Vi arbetar i huvudsak i massivt trä. Det är för oss av största vikt att tillverkningsprocessen är miljövänlig.

Material

Det bästa möbelvirket kommer från träd som växer långsamt, i kalla klimat och näringsfattig jord. Under dessa förutsättningar blir virket tätare och hårdare. Livingoodmöblerna tillverkas av noga utvald och synbar kvistfri, nordsvensk furu.